Rasprava o smjeni Marka Kovačevića većinom glasova uklonjena
Foto: RTNK

Odbornici u Nikšiću nijesu ni raspravljali o smjeni gradonačelnika

Rasprava o smjeni Marka Kovačevića većinom glasova uklonjena

Marko Kovačević i ubuduće će rukovoditi grdom podno Trebjese. Tako su danas odlučili odbornici Opštine nikšić većinom glasova, a prijedlog za njegovu smjenu podnio je Klub odbornika “Evropski tim za Nikšić“ 11.januara ove godine.

Tačnije, odbornik koalicije “Za budućnost Nikšića“ Ivan Zečević predložio je da se prva tačka dnevnog rada, a koja se odnosi na smjenu Kovačevića ukloni, jer ima mnogo vaćžnijih stvari o kojima treba raspravljati u Nikšiću, a i da nema potreba podizati dodatno tenzije. Dakle, o smjeni Marka Kovačevića nije se ni glasalo.

Odbornici DPS-a i njihovi koalicioni početkom godine zatražili od Nemanje Vukovića da zakaže sjednicu SO sa jednom tačkom dnevnog rada u okviru koje bi se raspravljalo o razrješenju Kovačevića zbog njegovog učešća na Odboru za dijasporu i Srbe u regionu Skupštine Srbije, čime je kako navode predstavnici nikšićke opozicije između ostalog “grubo uvrijedio i ponizio državu Crnu Goru“.

Odbornik DPS-a Boris Muratović istako je da nije iznenađen ovakvim prijedlogom vlasti, jer je njima najbitnije da sačuvaju svoje fotelje i ne mare što je Kovačević podaništavao institucije, podrivao suverenitet Crne Gore i ne poštuje ustav.

“Kovačević bi trebao da bude predsjednik svih građana Crne Gore i svaka njegova izjava i odkluka ne smije biti relativizovana“, istako je Muratović.

Sjednica je nastavljena, a na dvenom redu su izbori i imenovanja Odbora direktora gradskog vodovoda, opštinske izborne komisije..

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.