Milošević danas kod sudije za istragu
Rade Milošević

Bivši načelnik Uprave carina i prihoda osumnjičen za formiranje kriminalne grupe

Milošević danas kod sudije za istragu

Bivši direktor Uprave prihoda i carina Rade Milošević danas će biti sproveden kod sudije za istragu. On je juče saslušan u Specijalnom državnom tužilaštvu (SDT) i određeno mu je zadržavanje do 72 sata. SDT Miloševića tereti da je u aprilu formirao kriminalnu grupu.

Miloševićev advokat, Vladan Bojić, kazao je juče nakon saslušanja da se neće žaliti na tužilačko zadržavanje, ali da hoće ako danas bude produženo. On je naveo da je Milošević odbacio optužbe.

"Donijeto je rješenje o zadržavanju, očekujemo sjutra da će biti podnijet predlog za određivanje pritvora", kazao je Bojić.

Podsjećamo, službenici Specijalnog policijskog odjeljenja u srijedu su uhapsili Miloševića, zbog osnova sumnje da je učinio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije.

“Po nalogu Specijalnog državng tužilaštva (SDT), Specijalno policijsko odjeljenje je uhapsilo bivšeg direktora Uprave prihoda i carina, zbog osnova sumnje da je učinio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije”, kazao je državni tužilac i portparol SDT-a Vukas Radonjić agenciji.

Milošević je u oktobru podnio ostavku na funkciju direktora UPC-a, nekoliko dana nakon što je u svojstvu građanina saslušan u sklopu istrage o švercu cigareta.

Milošević je bio saslušavan i početkom oktobra u akciji Specijalnog tužilaštva usmjerenoj ka zaustavljanju krijumčarenja cigareta.

Kako je ranije saopšteno, krijumčarenje je realizovano prilikom uništavanja cigareta u Nikšiću.

Tada je uhapšeno nekoliko osoba, uključujući nekke službenike Uprave prihoda i carina.

Njima se stavljalo na teret stvaranje kriminalne organizacije, zloupotreba službenog položaja i krijumčarenje cigareta.

Milošević je, prema sumnjama, bio dio lanca krijumčarenja cigareta koje su oduzete tokom ovog ljeta, a trebalo je da budu uništene.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.