Švajcarska: Majka završila na sudu, jer je kćerki izvadila mliječne zube

Švajcarska: Majka završila na sudu, jer je kćerki izvadila mliječne zube

Pošto mliječni zubi ne ispadaju uvijek sami, roditelji često priskaču u pomoć, ali jedna majka iz Švajcarske je zbog toga završila na sudu.

Prema pisanju švajcarskih medija, rođena Tanzanijka, koja živi u švajcarskom kantonu Argau, izvadila je dva prednja zuba svojoj tada petogodišnjoj ćerki 2020. godine. Dan kasnije, djevojčica se pojavila u vrtiću sa otečenim ustima.

Djevojčica je rekla da joj je majka kliještima izvadila zube.

U vrtiću su napravili poseban izvještaj, a smatraju da iz ugla njegovateljice zube nije trebalo vaditi.

Majka je na sudu potvrdila kako je kćerki pomogla da izvadi zube.

Oni su klimali glavom, a Maja je plakala jer nije mogla dobro da jede“, rekla je ona.

Majka je rekla da nije koristila kliješta za vađenje zuba, već je zube koristila koncem. Njene navode potvrdio je i partner majke. Odbrana žene tražila je oslobađajuću presudu.

Sud je na kraju donio oslobađajuću presudu na radost majke. Vrtić je okrivljen što nije organizovao stomatološki pregled. Osim toga, jedan od prosvjetnih radnika je na sudu tokom postupka dao netačan iskaz, prenose švajcarski mediji.

Izvor: Danas

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.