Pušenje marihuane u Amsterdamu uskoro će biti zabranjeno: Slobodan karakter grada daje utisak posjetiocima da “sve može da prođe i da je sve dopušteno“
Ilustracija

Pušenje marihuane u Amsterdamu uskoro će biti zabranjeno: Slobodan karakter grada daje utisak posjetiocima da “sve može da prođe i da je sve dopušteno“

Zvaničnici u Amsterdamu planiraju da zabrane pušenje marihuane u centru grada, u jednoj od niza mjera za zaštitu područja za lokalno stanovništvo.

Očekuje se da će nova pravila uglavnom uticati na noćni život, a zvaničnici kažu da otvoren i slobodan karakter Amsterdama daje posjetiocima pogrešan utisak da “sve može da prođe i da je sve dopušteno“.

Zahtijevaće se da ketering i prostitucija u izlozima prestanu ranije uveče i postaviće se stroža ograničenja za momačke večeri i organizovane posjete pabovima.

Planirana zabrana pušenja trave u delovima centra grada nije usmjerena na prodaju u kafićima, već na konzumaciju na otvorenom na određenim trgovima i ulicama.

Najavljeno je i da će se nplaćivati visoke novčane kazne prestupnicima.

Amsterdamski zvaničnici žele da zaštite centar grada od “pretjeranog turizma“, odnosno da dolazi više posjetilaca nego što to područje može da podnese.

Očekuje se da će 2023. godine doći 18 miliona posjetilaca, a gradske vlasti navode da je limit 20 miliona.

Amsterdam ima 900.000 stanovnika, a gradsko vijeće bi trebalo da donese stroža pravila uoči Božića.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.