Pavićević: Na ovoj Vladi je odgovornost da nastavi realizaciju kapitalnih projekata, Ski centar Cmiljača i Đalovića pećina sačuvaće perspektivu življenja i rada na sjeveru Crne Gore

Pavićević: Na ovoj Vladi je odgovornost da nastavi realizaciju kapitalnih projekata, Ski centar Cmiljača i Đalovića pećina sačuvaće perspektivu življenja i rada na sjeveru Crne Gore

Poslanica Demokratske partije socijalista Vesna Pavićević, tokom današnje sjednice Skupštine Crne Gore, ukazala je na značaj kapitalnih projekata Ski centar Cmiljača i Đalovića pećina za Bijelo Polje i sjever Crne Gore uopšte.

Tokom svog izlaganja ona je saopštila da je rađena master studija koja je pokazala da će Đalovića pećinu na godišnjem nivou posjetiti 100.000 turista, što će ujedno donijeti i prihode od preko 10 miliona, ali i da će uz druge sadržaje, poput poljoprivredne proizvodnje i ugostiteljskih objekata, zahavljujući ovom projektu posao dobiti do 1.000 građana.

Dalje, studija je pokazala da će skijalište posjetiti 50.000 ljudi, što će donijeti ostvarenje prihoda od oko 5 miliona eura, ali i uz realizaciju ostalih sadržaja, zaposlenje 500 ljudi.

“Tokom 2021. godine, za vrijeme rada ekspertske Vlade, kao i sve drugo u ovoj državi, i ovi projekti su pretrpjeli urušavanje”, naglasila je ona.

Ona je izrazila nadu će ova vlada, shodno primjeru dobre prakse kakav je pokazivala 41. Vlada Crne Gore na čelu sa Duškom Markovićem, učiniti napore da se ovi projekti završe kako bismo uživali benefite od istih, te upozorila da će se u suprotnom otjerati mladi iz Bijelog Polja i će doći do gašenja perspektive sjevera.

U krajnjem, Pavićević je poručila da bi izgradnja Ski centra Cmiljača i valorizacija Đalovića pećine u Bijelom Polju stvorila velike šanse za razvoj turizma, kako zimskog, tako ljetnjeg, da bi unaprijedila poljoprivredne proizvodnje, povećala broj zaposlenih I poboljšala životni standard lokalnog stanovništva.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.