Kampanja “Sportsko ljeto u nacionalnim parkovima”

Kampanja “Sportsko ljeto u nacionalnim parkovima”

Javno preduzeće Nacionalni parkovi Crne Gore započinje kampanju “Sportsko ljeto u nacionalnim parkovima”, koja podrazumijeva raznovrsna sportska dešavanja u svih pet nacionalnih parkova, prilagođenih za profesionalne sportiste, rekreativce i sve ljubitelje sportskih aktivnosti u najljepšim prirodnim ambijentima koje Crna Gora nudi.

Cilj kampanje je,kako navode, popularizacija aktivnog odmora u nacionalnim parkovima, približavanje prirodnih, kulturnih i ambijentalnih vrijednosti stranim i domaćim posjetiocima i podizanje svijesti javnosti o značaju zdravih stilova života u i očuvanju prirodnih vrijednosti Crne Gore.

"Kampanju započinjemo otvaranjem međunarodnog 5-dnevnog takmičenja u planinarenju, u subotu, 2. jula 2022. godine na lokaciji Crno jezero u NP Durmitor sa početkom u 10:00 h. Planinarsko takmičenje se održava pod franšizom Highlander Montenegro, kojom se organizuju međunarodne hiking ture u preko 15 država svijeta, od SAD, Maroka, Velike Britanije, Grčke, Ujedinjenih Emirata, Egipta. Start planinarenja će otvoriti Aleksandar Bulatović, direktor JPNPCG, uz prisustvo zvanica iz gravitirajućih opština: Žabljak, Mojkovac, Pljevlja, Šavnik, Plužine, kao i lokalnih turističkih organizacija i dva parka prirode: Komarnica i Piva, te lokalnih sportskih i rekreativnih klubova i udruženja", kazali su u saopštenju.

Nakon pres konferencije, planiran je konsultativni sastanak sa lokalnim akterima radi koordinacije sportskih manifestacija na teritoriji NP Durmitor. Pozivamo sve medije da isprate događaj i bliže se upoznaju sa ponudom sportskih dešavanja u nacionalnim parkovima ovog ljeta.

"Za predstavnike medija obezbijeđen je slobodan ulaz u parkove u subotu i posluženje. Zainteresovani novinari mogu da nam se obrate na br tel: 067 602 848 radi najava ove manifestacije prije subote 2. jula. Predstavnici NPCG će se rado odazvati na TV gostovanja i intervjue povodom najave Sportskog ljeta u nacionalnim parkovima",saopštili iz preduzeća Nacionalni parkovi CG.

Provedite ljeto u nacionalnim parkovima i otkrijte nove vrhunske destinacije i lokalitete Crne Gore. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.