Masovna tuča policije i navijača Hajduka, dvije osobe ranjene iz vatrenog oružja, desetak policajaca povrijeđeno
Foto: Pixsell

Hrvatska

Masovna tuča policije i navijača Hajduka, dvije osobe ranjene iz vatrenog oružja, desetak policajaca povrijeđeno

Na auto-putu između Zagreba i Karlovca tokom noći došlo je do nereda i masovne tuče između navijača splitskog "Hajduka" i policije.

Dvije osobe su ranjene iz vatrenog oružja, koje su policajci upotrijebili dok je desetak policajaca povrijeđeno u neredima na auto-putu, saopštila je policija, a prenosi portal Index.hr.

Tokom organizovanog praćenja, ko 1.600 navijača "Hajduka" u autobusima, kombi vozilima i putničkim automobilima koji su se vraćali s utakmice u Zagrebu sa "Dinamom", samoinicijativno su stali na auto-putu A1 kod odmorišta "Desinec", saopštila je policija.

Blokirali su sve trake auto-puta u pravcu Karlovca.

Nekoliko stotina njih, potom je, oglušivši se na policijska upozorenja i naredbe, napalo i gađalo predmetima policijske službenike iz više policijskih uprava koji su ih pratili, izvijestila je zagrebačka policija.

Policajci su uzvratili i primijenili silu, uključujući i vatreno oružje, nakon čega je praćena kolona ponovo stavljena pod kontrolu, navodi Index.hr.

U toku je identifikacija i privođenje osumnjičenih za krivična djela i prekršaje.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.