KCCG do kraja godine očekuje rekordan broj pregleda u angio sali
KCCG

Intenzivan tempo rada

KCCG do kraja godine očekuje rekordan broj pregleda u angio sali

Klinički centar Crne Gore (KCCG) će, ako se zadrži intenzivan tempo rada, do kraja godine oboriti rekord u broju intervencija u angio sali Centra za kardiologiju.

Iz KCCG-a su rekli da je dosadašnji rekord ostvaren je 2019. godine, kada je u Centru urađeno oko 3,9 hiljada intervencija - koronarografija i implantacije koronarnih stentova.

Kako su kazali u prva tri i po mjeseca ove godine, centar je uradio blizu 1,4 hiljade koronarografija i implantacije koronarnih stentova.

"Shodno tome, očekuje se da do kraja godine, pod uslovom da tempo bude nepromijenjen, broj ovih intervencija pređe čak četiri hiljade", naveli su iz KCCG-a.

Oni su dodali da je od početka godine do sredine aprila, u angio sali je obrađeno i 125 hitnih pacijenata sa akutnim infarktom miokarda, prenosi RTCG.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.