Strahinja Bulajić podnio ostavku
Strahinja Bulajić

Strahinja Bulajić podnio ostavku

Strahinja Bulajić podnio je ostavku na pozicije potpredsjednika i poslanika u Skupštini Crne Gore.

Ostavka Bulajića objavljena je na sajtu Skupštine

Podsjetimo, Bulajić je pokrivao tu funkciju nakon smjene predsjednika Parlamenta Alekse Bečića.

bulajic

Bulajić, istaknuti funkcioner Demokratskog fronta, odbio je konkretno početkom marta da zakaže sjednicu na kojoj je, na zahtjev opozicije i pokreta URA, trebalo da se raspravlja o izboru novog šefa parlamenta.

Obrazložio je to tvrdnjom da "Imajući u vidu izraženu složenost situacije u Crnoj Gori i ogromne izazove miru, stabilnosti i bezbjednosti građana i zemlje, neće zakazati sjednicu Skupštine Crne Gore, zbog toga što se nijesu stekli politički uslovi.

Bulajić je tada naveo da “ne želi da svojom odlukom da i najmanji doprinos ugrožavanju temeljnih demokratskih vrijednosti i principa, ustavnog poretka, posebno člana 2, stav 3 Ustava Crne Gore, kojim je definisano da ne postoji mogućnost uspostavljanja, niti priznavanja vlasti, koja ne proističe iz slobodno izražene volje građana”.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.