U Laciju s ljubavlju: Italija će vam platiti da se vjenčate npr. u Rimu
Ilustracija

2.000 eura za parove, mogu se prijaviti i stranci

U Laciju s ljubavlju: Italija će vam platiti da se vjenčate npr. u Rimu

Vjenčanje u Rimu? Može! Ako ste željeli vjenčanje u Italiji, ovo je prava vijest za vas. Možda u vječnom gradu ili u nekom od brdovitih italijanskih gradića. Pomislite samo kakve bi to fotografije bile, piše Zadovoljna.rs.

Nova kampanja italijanskog centralnog regiona Lacio nudi parovima 2.000 eura da se uzmu baš tamo. Dobro ste čule, Italija će vam platiti da se vjenčate, na primjer, u Rimu.

Kampanja je pokrenuta da bi pospiješila ekonomiju regiona i ohrabrila parove na ovaj korak u post korona vremenu.

Kampanja, Nel Lazio Con Amore (U Laciju s ljubavlju), izdvojila je 10 miliona eura za nove parove, prenosi CNN.

Ako vaša prijava bude uspješna, taj novac možete iskoristiti za sve stvari koje uključuju planiranje vjenčanja. Haljinu, cvijeće, šminku, pa čak i iznajmljivanje prostora gdje bi se ono odigralo. A ako vam ostane novca, dozvoljeno je potrošiti 700 eura na medeni mjesec. Jedina fora je u tome što novac morate da potrošite angažujući firme iz tog regiona.

Ako volite gotiku možete birati gradove poput Červeterija ili Tarkvinije poznate po etrurskim (predrimskim) grobnicama. Ili možete odabrati da se uzmete u Viterbu, nekadašnjem papskom gradu.

Sve isplate novca moraju da se obave između 14. decembra 2021. godine i 31. januara 2023. uživo, nikako onlajn.

Morate da podnesete „fatturu“ (poresko-zvaničnu fakturu) u kojoj je navedeno da se radi o uslugama vjenčanja, kao i dokaz o uplati. Možete, naravno, potrošiti više od 2.000 eura - ali to je maksimum koji ćete dobiti nazad.

Prijave su otvorene i za Italijane i za strance, jedino što je formular koji morate da popunite na italijanskom.

Formulare ćete morati da popunite na njihovom vebsajtu, ali požurite jer kada se dostigne limit od 10 miliona, kampanja prestaje, prenosi Zadovoljna.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.