Katar: Ukrajinci odbli da se mačuju sa Rusima  (VIDEO)
Foto: Screnshoot

Katar: Ukrajinci odbli da se mačuju sa Rusima (VIDEO)

U Kataru je jutros trebao da se održi meč u mačevanju između reprezentacija Ukrajine i Rusije, ali do njega na kraju ipak nije došlo.

Zbog ruske invazije Ukrajine, ukrajinski mačevaoci su izašli na borilište kada je meč trebao da se održi, ali samo kako bi svojim ruskim kolegama saopštili direktno odluku, prenosi Rtcg.

Uslijedio je aplauz publike u dvorani, a interesantno je da su dvojica članova ruskog tima takođe uputili aplauz svojim kolegama.

 

Equipe da Ucrânia se recusa a enfrentar time da Rússia em torneio no Cairo, válido pro circuito mundial da esgrima.

Federação Internacional da modalidade é comandada por um bilionário da oligarquia do Putin. pic.twitter.com/2E5JK5Kl4S

— Demétrio Vecchioli (@Olhar_Olimpico) February 27, 2022

 

U kasnijem saopštenju ukrajinskog tima navodi se da je jedan od razloga za njihov bojkot meča Ališer Usmanov.

U pitanju je predsjednik međunarodne federacije za mačevanje, koji je poznat i po tome što je ruski oligarh koji je usko povezan sa predsjednikom Rusije, Vladimirom Putinom.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.