Perović: Prijava novi neinventivni pokušaj rušenja mog kredibiliteta
Jelena Perović

"Nisam počinila nikakav prekršaj niti krivično djelo"

Perović: Prijava novi neinventivni pokušaj rušenja mog kredibiliteta

Nisam počinila nikakav prekršaj niti krivično djelo, što će, ne sumnjam, potvrditi i nadležni organi, saopštila je direktorica Agencije za sprječavanje korupcije Jelena Perović.

Ona je reagovala nakon što je Televizija Nikšić objavila da je saslušana protekle sedmice u podgoričkom Osnovnom državnom tužilaštvu zbog sumnje da je utajila porez na kapitalnu dobit od oko 40 hiljada eura i tako oštetila budžet Crne Gore.

"Naivno je mahanje krivičnom prijavom, uz računanje na efekat da njeno podizanje upućuje na nečiju krivicu. Nije potrebna ni osnovna pravna pismenost da bi se znalo da krivičnu prijavu može da podnese bilo ko, osnovano ili, baš kao u ovom slučaju, bez ikakvog utemeljenja u činjenicima", navodi Perović.

U slučaju za koji je podnesena krivična prijava, ističe, ne postoji obaveza plaćanja poreza na kapitalnu dobit, iz jednostavnog razloga- kapitalne dobiti i nije bilo.

"Kompletna prodaja imovinskih prava na stan urađena je po važećim propisima Crne Gore, kod ovlašćenog notara, koji je ugovor dostavio Poreskoj upravi. Da je postojala bilo kakva obaveza, poreski organ bi bio dužan do to i utvrdi", kaže Perović.

Pored toga, neosnovani su, kako kaže, navodi da je bila dužna da, nakon što je dobila stan po povoljnim uslovima, ostane na sudijskoj funkciji još najmanje 5 godina.

"Taj uslov bio je obavezujući samo za sudije sa manje od 10 godina iskustva. Stan sam dobila sa 10 godina sudijskog staža i 19 godina provedenih u pravosuđu. Stičem utisak da je sve to vrlo dobro poznato i onome ili onima koji su, vođeni šićardžijskim, dnevnopolitičkim interesima, podnijeli prijavu protiv mene", poručila je Perović.

Prijava, kako ističe Perović, nije ništa drugo do novi, neinventivni pokušaj urušavanja njenog integriteta i kredibiliteta, i posredno, nastavak napada na instituciju koju vodi.

"Ostaje mi da vjerujem da pri odlučivanju tužilaštvo neće podleći uticaju i pritisku RTV Nikšić, kao što je, nažalost, podleglo dostavljajući podatke iz spisa predmeta", zaključila je Perović

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.