Milka Tadić-Mijović verbalno napadnuta, uhapšena bezbjednosno-interesantna osoba
Milka Tadić-Mijović

Milka Tadić-Mijović verbalno napadnuta, uhapšena bezbjednosno-interesantna osoba

Direktorica Centra za istraživačko novinarstvo Milka Tadić-Mijović verbalno je napadnuta sinoć, oko 20 časova, na parkingu kod megamarketa "Volija" u Petrovcu.

Zbog vrijeđanja i brojnih prijetnji, budvanska policija je za manje od pola sata, uhapsila bezbjednosno-interesantno lice Boška Filipovića (56).

Osnovna državna tužiteljka u Kotoru Anđa Radovanović izjasnila se da se u radnjama Boška Filipovića (56) koji je sinoć verbalno napao direktoricu stiču elementi bića krivičnog djela "ugrožavanje sigurnosti" iz člana 168 Krivičnog zakonika Crne Gore (KZCG).

"Taj čovjek je pripao autu i počeo da govori kako sam se, navodno, pogrešno parkirala. Nakon toga kada je vidio o kome je riječ krenuo je da psuje i prijeti kako će da mi izbuši sve četiri gume, prijetio novinarima Vijesti i ponavljao kako ja i kolege svašta pišemo protiv "škaljaraca". Vikao je i govorio kako ja pišem svašta za "škaljarce" i to bez dokaza, da novinari sve lažu i da pišemo protiv Mila (Đukanovića) bez dokaza. Govorio je kako nas sve treba pobiti. To je užasno bilo. Prijetnje i vika trajale su jedno 7-8 minuta", ispričala je Tadić-Mijović "Vijestima".

Bivši bokser Boško Filipović poznat je po nasilničkom ponašanju, a budvanska policija hapsila ga je i u ljeto 2018. godine, zbog sumnje da je u jednom petrovačkom kafiću vitlao pištoljem i prijetio osoblju i gostima.

Nasilnička epizoda u Petrovcu uslijedila je nakon što je iz Beograda uspio da skine "nanogicu" i pobjegne iz kućnog pritvora, jer ga je Treći sud u Beogradu osudio na 11 mjeseci zbog prijetnji smrću predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću i bivšem ministru unutrašnjih poslova Srbije Nebojši Stefanoviću.

Boško Filipović je tamošnjoj policiji poznat i po tome što je 2017. godine u centru Beograda zapalio svoj "porše" u znak protesta jer, kako je pričao, nakon četriri decenije života u Srbiji nije mogao da dobije tamošnje državljanstvo.

Mediji su godinama pisali o bivšem bokseru navodeći da su se protiv njega vodili brojni sudski postupci, mahom, zbog nasilničkog ponašanja.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.