Milačić: Mitropolite, dobrodošli na Cetinje svih nas
Milačić sa Mitropolitom Joanikijem

Milačić: Mitropolite, dobrodošli na Cetinje svih nas

"Bivši režim sa svojim satelitima krenuo je u novu, organizovanu akciju destabilizovanja Crne Gore i produbljivanja podjela u društvu, a povodom najave ustoličenja mitropolita Joanikija 04. septembra na Cetinju. Riječ je o toliko puta viđenom i oprobanom scenariju huškanja po kome se u medijima želi nametnuti lažna slika da jedan ovakav događaj ima za cilj provokaciju, što je notorna neistina," saopštio je predsjednik prave Crne Gore Marko Milačić.

"Riječ je o suštinski opasnom naumu bivše vlasti i sa njom povezanim organizovanim kriminalom koji žele da zarad pukog održanja na političkoj sceni, u maniru u kojem im ništa nije sveto, radikalizuju prilike i dodatno podijele crnogorsko društvo, koje im je 30. avgusta poslalo snažnu poruku šta misli o takvoj politici," saopštio je Milačić.

On je dodao kako ustoličenje novog Mitropolita jedino jeste i treba da bude svečani i veličanstveni čin na dobrobit svih građana Crne Gore, pa svako onaj ko u jednom takvom činu vidi provokaciju ili je neznaven ili ima prikrivene motive.

Naveo je kako je ustoličenje Mitropolita Joanikija jedino događaj koji treba da nas sve okupi i da svi zajedno pošaljemo snažnu poruku sloge, mira i bratske ljubavi. 

"Destruktivni segmenti crnogorskog društva neće uspjeti da getoiziraju bilo koji grad u Crnoj Gori, pa ni Cetinje, grad Svetog Petra Cetinjskog. Naprotiv, veličanstvenošću ustoličenja pokazaćemo pravo lice slobodne Crne Gore i poslati poruku, baš sa Cetinja, da sloga i ljubav u Crnoj Gori nemaju alternativu," navodi Milačić.

"Pozivamo sve one koji sa Cetinja, ali i sa drugih adresa, svojim izjavama i istupima hrane atmosferu hajke da prestanu sa time, jer su takve poruke protivne stabilnosti zemlje, interesima države, ali i biću Cetinja i Crne Gore. Mitropolite Joanikije, dobrodošli na Cetinje svih nas," zaključio je Milačić.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.