London: Poplave zatvorile metroe, bolnice pune vode, evakuisano 100 pacijenata

London: Poplave zatvorile metroe, bolnice pune vode, evakuisano 100 pacijenata

Jaka kiša i grmljavina pogodili su London i izazvali poplave u pojedinim djelovima prijestonice Velike Britanije, zbog čega je osam podzemnih stanica metroa zatvoreno, a dvije bolnice zamolile su pacijente da ne koriste njihove urgentne centre.

Univerzitetska bolnica Vips Kros otkazala je operacije i hitne prijeme, a bolnica Nehvam zamolila je pacijente da koriste druge hitne službe.

 

pic.twitter.com/pJxagrelnf

— James Cosgrove (@MrJamesCosgrove) July 25, 2021

 

"Znamo da smo vam potrebni, ali sada je nama potrebna vaša pomoć da bismo brzo popravili stvari, molimo vas idite u susjedne bolnice ako ste u mogućnosti", uputili su poruku zaposleni iz Nehvam bolnice, prenosi Rts.

Zatvoreno je osam metro stanica, a londonska vatrogasna brigada saopštila je da je primila više od 1.000 poziva u vezi sa poplavama.

 

pic.twitter.com/JWnXazeDWD

— Howard Johnson (@Howardrjohnson) July 25, 2021

 

Snimci na društvenim mrežama pokazuju i da je stanica Pading Mil Lejn potopljena. Istočnolondonska stanica je pod vodom visine najmanje 30 centimetara sa snažnom strujom.

Korisnici društvenih mreža objavili su alarmantne slike na kojima se vide automobili i autobusi zaglavljeni na potopljenim ulicama, dok vozači očajnički pokušavaju da prođu kroz vodu.

 

 pic.twitter.com/D0h3qZF0dR

— London Fire Brigade (@LondonFire) July 25, 2021

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.