Milo Đukanović

Đukanović čestitao Kurban bajram

"Bajramski dani afirmišu neprolazne vrijednosti uzajamnog uvažavanja i suživot među građanima svih vjera i nacija"

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je čestitku povodom Kurban Bajrama, reisu Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifatu Fejziću i svim građanima islamske vjeroispovijesti u Crnoj Gori, sa željom da praznične dane provedu u miru, ispunjeni radošću zajedno sa svojim porodicama, okruženi prijateljima, komšijama i ljudima dobre volje.

"Bajramski dani afirmišu neprolazne vrijednosti uzajamnog uvažavanja i suživota, razumijevanja različitosti kao bogatstva jednog društva, i značaj njegovog multietničkog i multikonfesionalnog sklada", naveo je Đukanović.

Podsjećaju nas kako navodi na važnost i stalnu potrebu brige prema najbližima, prijateljima i komšijama, prema onima kojima je potrebna pomoć, kao i na ličnu i društvenu odgovornost za dobro pojedinca i zajednice.

"Tradicija i kultura islama, kao važan dio građanskog integriteta i identiteta crnogorskog društva, zajedno sa dosljednim djelovanjem Islamske zajednice u Crnoj Gori na afirmaciji i očuvanju njegovih vrijednosti i danas su dio odgovora koji kao država i društvo moramo dati pojavama kvazi istorijskog revizionizma, revitalitacije retrogradnih ideja prošlosti i svakom obliku fašizma, diskriminacije, netolerancije i nasilja"; poručio je Đukanović.

Neka ovi dani hodočašća, molitve i solidarnosti budu  još jedno nadahnuće našoj zajedničkoj namjeri da kako ističe suočavajući se odgovorno sa izazovima i iskušenjima, nastavimo putem jasno profilisanog društva vladavine prava, socijalne pravde i ekonomskog prosperiteta, društva, utemeljenog na civilizacijskim vrijednostima savremenog svijeta.

"U svijetlu ovih misli Vama i svim islamskim vjernicima u Crnoj Gori još jednom upućujem čestitke povodom ovog posebnog praznika", zaključio je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.