Nebojša Medojević

Medojević tvrdi

"Državni dug je 97,64%, a ne 88,37%"

Državni dug Crne Gore je 97,64 odsto, a ne 88,37 odsto kako je objavio ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić na sajtu tog resora, tvrdi predsjednik Pokreta za promjene (PzP) Nebojša Medojević.

On je podsjetio na podatke Ministarstva u kojima se navodi da je ukupan državni dug, bez depozita, 31. marta ove godine, iznosio je 4,09 milijardi eura, ili 88,37 odsto bruto domaćeg proizvoda (BDP).

“Spajić je opet pogrešno izračunao. Ovo je brukanje države”, poručio je Medojević, prenosi Mina.

Prema njegovim riječima, državni dug je u martu 4.09 milijardi eura što čini 97,64 odsto od 4.192 milijarde eura, koliki je BDP bio na kraju godine.

“Znači da je državni dug 97,64 odsto BDP-a, a ne 88,37 odsto”, kazao je Medojević.

On je rekao da je prije dolaska ove Vlade državni dug bio 3,6 milijardi eura ili 79,45 odsto BDP.

“Ova Vlada je povećala državni dug sa 3,6 milijarde na 4,09 milijardi eura ili za 18,19 odsto”, naveo je Medojević.

On je rekao da je procjena BDP-a, u prvom kvartalu ove godine, 865 miliona eura i manji je nego BDP u prvom kvartalu prošle godine, koji je iznosio 917 miliona eura.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.