CKM: Cijenu nepromišljenih odluka oko dodjele državljanstva plaća građanska Crna Gora
Aleksandar Damjanović, Foto: CKM

"Većina njih dobila državljanstva za vrijeme SDP-a"

CKM: Cijenu nepromišljenih odluka oko dodjele državljanstva plaća građanska Crna Gora

Dodjela državljanstava osobama koje su za vrijeme ratova prebjegle u našu državu je bila pogrešna odluka čiju cijenu danas plaća građanska Crna Gora, saopšteno je iz Crnogorske kulturne mreže.

Veliki broj njih je kako navode ujeo ruku koju mu je Crna Gora pružila jer su na svakim izborima od kada su stekli pravo glasa glasaju protiv državotvornih partija.

To je naročito bilo vidljivo kako dodaju 2006.godine kada su svi kojima je Crna Gora pružila utočište glasali protiv obnove njene nezavianosti.

"U prvim redovima kada su organizovane atidržavne litije za otimanje imovine od Crne Gore su upravo bile osobe kojima je naša država pružila utočište, državljanstvo i pravo na rad", navodi se u saopštenju CKM-a.

Za primjer su uzeli ministarku Vesnu Bratić kako navode "koja bez imalo stida nepoštujući gostoprimstvo koje joj je naša država ukazala danas radi na satanizaciji crnogorskog jezika i crnogorskog identiteta".

"Prilikom usvajanja zakona o državljanstvu trebalo je voditi računa da osobe kojima se državljanstvo dodjeljuje ne dobiju i pravo glasa. Najveće dio državljanstava je dodijeljen kada su na čelu MUP-a bili kadrovi “ patriotskog  SDP-a”, zaključuje se u saopštenju CKM-a.

Zaključuju da cijenu nepromišljenih odluka oko dodjele državljanstava plaća ni kriva ni dužna građanska Crna Gora.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.