Delta soj počinje da dominira i Južnom Afrikom
Ilustracija

Delta soj počinje da dominira i Južnom Afrikom

Indijski delta soj virusa korona počeo je da dominira među novim slučajevima zaraze u Južnoj Africi, rekao je danas lokalni naučnik Tulio de Oliveira na konferenciji za novinare, a prenio Rojters.

Međutim, on je dodao da je vakcina kompanija Fajzer/Biontek koja se daje u Južnoj Africi efikasna do 96 odsto protiv delta soja.

Ministarka zdravlja Južne Afrike Mamoloko Kubaji izjavila je da je treći talas pandemije kovida-19 na putu da prevaziđe drugi talas, nakon dolaska novog soja, piše južnoafrički sajt timeslive.co.za.

Dodaje se da nije nemoguće da se uvedu nove restriktivne mjere.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.