CKM: Brine blaga reakcija predsjednika opštine Marka Kovačevića
Crnogorska kulturna mreža

CKM: Brine blaga reakcija predsjednika opštine Marka Kovačevića

Crnogorska kulturna mreža najoštrije je osudila skrnavljenje spomenika ikone antifašizma Ljuba Čupića.

Navode da počinilac sramnog gesta nije urnirao po ličnosti Ljuba Čupića već po svojim istomišljenicima koji se zalažu za četničku ideologiju.

"Ovaj gest je veliki šamar antifašističkom Nikšiću i Crnoj Gori. Pozdravljamo efikasnu reakciju pripadnika CB Nikšić koji su indetifikovali počinioca ovog sramnog čina. Evidentno je da se ovaj čin jedino može okarakterisati kao buđenje četničke ideologije koju proklamuje lokalna vlast u Nikšiću", kazali su iz CKM-a.

Poručuje da ono što većinski Nikšić brine jeste blaga reakcija povodom ovog vandalskog čina od strane predsjednika opštine Marka Kovačevića.

"Iz njegove reakcije se jasno vidi da mu je problematičnije što se čin desio u centru grada nego li što je meta omalovažavanja bio Ljubo Čupić. Kovačević bi trebalo da zna da je on predsjednik i većinskog dijela Nikšića koji ne baštini četničku ideologiju. Vjerujemo da ovaj sramni čin koji je ukaljao obraz Nikšića i Crne Gore više nikad neće ponovoti u našem gradu. Na kraju Ljubo izvini što još uvijek Crna Gora nije pobijedila četničku ideologiju", poručili su iz CKM-a. 
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.