Advokatica Pajković suspendovana, štrajk advokata nije prekinut
Ilustracija

Advokatska komora

Advokatica Pajković suspendovana, štrajk advokata nije prekinut

Advokatska komora Crne Gore saopštila je da, postupanjem advokatice Mirjane Pajković iz Berana, u slučaju Nikšićanina L.K, obustava pružanja pravne pomoći advokata nije obustavljenja. Zbog tog slučaja je, kako je saopšteno, Pajković privremeno zabranjeno da se bavi advokaturom, do okončanja disciplinskog postupka.

Ističu da je postupanje advokatice Pajković protivno  odlukama Upravnog odbora Advokatske komore i da predstavlja težu povredu dužnosti advokata.

"Zbog ovakvog postupka, Upravni odbor Advokatske komore Crne Gore, održao je sjednicu, dana 06.06.2021. godine, na kojoj je jednoglasno odlučeno da se donese Odluka o privremenoj zabrani bavljenja advokaturom (suspenzija) za advokaticu Mirjanu Pajković, od dana donošenja odluke do okončanja disciplinskog postupka", piše u saopštenju koje potpisuje Zdravko Begović, predsjednik Advokatske komore. 

Apeluju na organe izvršne vlasti da, kako navode, svojim izjavama ne vrše pritisak na advokate i ne stvaraju pogrešnu sliku u javnosti o advokatima i
advokatskoj profesiji.

"Na taj način uruđavaju osnovni temelj vladavine prava, zaboravljajući na princip podjele vlasti. Takođe, pozivamo Ministarstvo finansija i socijalnog staranja Crne Gore da u pregovorima koji slijede pronademo obostrano prihvatljivo rješenje i izađemo iz situacije obustave pružanja pravne pomoii, koja je za advokate bila krajnja mjera", zaključuje se.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.