Ana Pisonero Hernandez

Pisonero Hernandez poručila

"Bojkot Parlamenta nije održivo rješenje"

Bojkot rada parlamenta nije održivo rješenje, saopštila je portparolka Evropske komisije Ana Pisonero Hernendez, povodom odluke Demokratske partije socijalista (DPS) da ne učestvuje u radu Skupštine.

"Pozivamo sve političke aktere da konstruktivno rade zajedno na unapređenju reformi koje se odnose na EU, i pronađu održivo rješenje za trenutnu političku situaciju kroz dijalog, u duhu odgovornosti i u interesu građana“, kaže Pisonero za TVCG.

Ona ističe da je ključno sačuvati prostor za dijalog u Parlamentu.

„Kao što je ranije saopšteno, kako bi se dalje napredovalo na putu ka EU, potreban je međustranački dijalog, uključujući i dijalog o ključnim imenovanjima u pravosuđu“, podsjeća Pisnonero.

Podsjetimo ranije je ,šef poslaničkog kluba Demokratske partije socijalista (DPS), Danijel Živković, kazao da ta stranka u narednom periodu neće učestvovati u plenarnim zasjedanjima Skupštine Crne Gore, radu skupštinskih radnih tijela, te radu Odbora za sveobuhvatnu reformu izbornog zakonodavstva.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.