Japanski pasoš najvrijedniji na svijetu, crnogorski na 44. mjestu
ilustracija

Japanski pasoš najvrijedniji na svijetu, crnogorski na 44. mjestu

Japanci imaju najvrijedniji pasoš na svijetu, sa kojim mogu da uđu bez vize u 193 zemlje, dok se crnogorski pasoš nalazi na 44. poziciji najvrednijih pasoša na svijetu, navodi agencija „Henli end partners“ u svom godišnjem indeksu.

Najvredniji pasoš na svijetu je japanski, čiji državljani mogu da uđu u 193 zemlje svijeta bez vize. Na drugoj poziciji je singapurski sa pristupom u 192, dok treće mjesto dijele južnokorejski i njemački (191),prenosi RTS.

Četvrtu poziciju sa pristupom u 190 zemalja bez vize dele italijanski, finski i španski i luksemburški.

Srpski pasoš ima mogućnost ulaska u 135 zemalja bez vize i on je na 38.mjestu, a od ostalih država iz regiona slovenački je na 11. i hrvatski na 16. poziciji, dok je Sjeverna Makedonija na 43. mjestu.

Pasoš SAD je na sedmom mjestu, a Amerikanci mogu da uđu u 187 zemalja svijeta.

Kineski je zauzeo 68. poziciju, dok ruski građani mogu da uđu bez vize u 118. država i njihov pasoš je na 48. poziciji.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.