Kroz tunel Sozinu prošlo 20 odsto manje vozila od početka godine
Tunel Sozina

Iz Monteputa saopštili

Kroz tunel Sozinu prošlo 20 odsto manje vozila od početka godine

Za prvih 26 dana ove godine kroz tunel Sozina prošlo je 102 hiljade vozila što je 20% manje nego prethodne godine, kazao je direktor sektora za promet i održavanje u preduzeću "Monteput" Andrej Mihailović.

On je u Jutarnjem programu Televizije Crne Gore kazao da je u odnosu na pređašnje godine prisutan dosta veliki pad broja vozila koja prolaze kroz tunel Sozina.

"Za prvih 26 dana ove godine prošlo je 102 hiljade vozila što je 20% manje nego prethodne godine", kazao je Mihajlović.

On je dodao da je prošle godine kroz Sozinu prošlo nešto manje od 1,95 miliona vozila ili 30% manje nego 2019.

"Najveći pad je bio u ljetnjim mjesecima u julu i avgustu skoro 40% ili bezmalo 40% manje nego prethode godine a prva dva mjeseca prošle godine, (januar i februar) imali smo čak porast u odnosu na 2019.", kazao je Mihajlović.

Dok nije počela korona bilo je, kaže, sve po planu a onda se, dodaje, desio pad kao u svim djelatnostima.

U Monteputu su u ovoj godini planirali da kroz Sozinu prođe više vozila nego prethodne i nadaju se da će tako i biti.

"Pad je manji nego u prethodnim mjesecima mada, i u prošloj godini broj šlepera je bio na zavidnom nivou, ali je došlo da pada broja putničkih vozila jer nije bilo kretanja stanovništva i nije bilo turističke sezone. To su dva mjeseca kada Sozina ubira najviše prihoda", zaključio je Mihajlović. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.