Za predsjednika Upravnog odbora Univerziteta Crne Gore izabrana Rajka Glušica
Foto: UO UCG

Redovna profesorica Filološkog fakulteta

Za predsjednika Upravnog odbora Univerziteta Crne Gore izabrana Rajka Glušica

Na funkciju predsjednika Upravnog odbora Univerziteta Crne Gore danas je jednoglasno izabrana redovna profesorica Filološkog fakulteta prof. dr Rajka Glušica.

Iz UCG-a su saopštili da je glasanje za novog predsjednika uslijedilo nakon konstatacije prestanka funkcije dosadašnjeg predsjednika V saziva Upravnog odbora Univerziteta Crne Gore prof. dr Duška Bjelice, koji je na lični zahtjev podnio ostavku na ovu funkciju.

Takođe, konstatovan je i prestanak mandata generalnog sekretara Tijane Prelević, koja je na lični zahtjev podnijela ostavku, na poziciju na kojoj je bila izabrana 14. maja 2019. godine, na mandatni period od četiri godine.

Upravni odbor je na sjednici, bez rasprave, konstatovao da su pofesoru Bjelici i gospođi Prelević prestale funkcije.

Danas je na predlog članova Upravnog odbora dr Budimira Aleksića, prof. dr Vladimira Božovića, dr Milene Burić, prof. dr Milijane Novović Burić i prof. dr Rajke Glušice, donešena odluka o formiranju radnog tijela za finansije i investicije, a u cilju povećanja efikasnosti rada Upravnog odbora u ovom domenu.

Članovi ovog radnog tijela biće prof. dr Milijana Novović Burić, prof. dr Ana Lalević Filipović i prof. dr Milan Lakićević sa Ekonomskog fakulteta i prof. dr Radenko Pejović i prof. dr Miloš Knežević, sa Građevinskog fakulteta.

Upravni odbor UCG je danas, uz pozitivno mišljenje Senata i  mišljenje Centra za unapređenje kvaliteta UCG, donio odluku kojom se usvaja Elaborat o opravdanosti osnivanja interdisciplinarnog doktorskog studijskog programa Održivi razvoj, Centra za doktorske studije na Univerzitetu Crne Gore.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.