Izvršiti inspekcijski nadzor i konstatovati stanje u kome se nalazi pšenica
Ilustracija

Izvršiti inspekcijski nadzor i konstatovati stanje u kome se nalazi pšenica

Vlada je na današnjoj sjednici usvojila Informaciju o postupanju sa 10.500 t pšenice koju je bivše Ministarstvo ekonomije nabavilo u aprilu 2020 godine.

"Pšenica je nabavljena zbog portebe za brašnom, u koje do danas nije pretvorena, te je njeno stanje upitno. Troškovi skladištenja na mjesečnom nivou iznoslili su: 47.250 eura (za mjesece sa 30 dana), a 48.825 eura  (za mjesece sa 31 dan); ukupni troškovi skladištenja, zaključno sa 31.12.2020. godine iznose 340.200 eura. Fakturisano je 291.375 eura, a plaćeno je 244.125 eura. Napomenuto je da je u u julu mjesecu pribavljena informacija od Nikšićkog mlina u kojoj se nudi skladištenje u njihovim silosima za 35.000 eura za 180 dana, odnosno 6 mjeseci", saopšteno je iz Vlade.

Tim povodom donijeti su zaključci kojima je zadužena Uprava za bezbjednost hrane da bez odlaganja izvrši inspekcijski nadzor u silosima Luke Bar i konstatuje stanje u kome se nalazi pšenica, dok su nadležna ministarstva zadužena da preduzmu konkretne aktivnosti u cilju zaključivanja ugovora o prevozu i skladištenju pšenice, kao i definisanja daljih koraka u rješavanju ovog pitanja.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.