Spajić kordinator Uprave za nekretnine
Milojko Spajić

Do postavljanja novog starješine

Spajić kordinator Uprave za nekretnine

Vlada je ovlastila ministra finansija i socijalnog staranja Milojka Spajića da koordinira radom Uprave za nekretnine do regulisanja statusa starješine tog organa.

Podsjećamo, direktoru Uprave za nekretnine, Draganu Kovačeviću određen je pritvor do 30 dana zbog sumnje za stvaranje kriminalne organizacije i zloupotrebu službenog položaja u produženom trajanju.

Iz Vlade je saopšteno da su na osnovu člana 10 Uredbe o Vladi 25. decembra odlučili da za predstavnika Vlade koji će učestvovati u radu Skupštine Crne Gore i njenih radnih tijela prilikom razmatranja Predloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o kreditnim institucijama, osim Spajića, umjesto ranije određenog predstavnika Jakova Milatovića, ministra ekonomskog razvoja, odredi Bojanu Bošković, generalnu direktoricu Direktorata za finansijski sistem i unaprjeđenje poslovnog ambijenta u Ministarstvu finansija i socijalnog staranja.

-Takođe, Vlada je odlučila o Informaciji o Planu vršenja nadzora nad Upravom za nekretnine i Upravom za imovinu u skladu sa zakonom o državnoj upravi („Sl. list CG“, broj 78/18) i Uredbom o organizaciji i načinu rada državne uprave („Sl. list CG“, br. 118/20 i 121/20) i zadužila Ministarstvo finansija i socijalnog staranja da o izvršenom nadzoru informiše Vladu.

Vlada je odlučila i o Informaciji o problemima u radu Uprave za nekretnine i ovlastila Milojka Spajića, ministra finansija i socijalnog staranja da koordinira radom Uprave za nekrenine do regulisanja statusa starješine ovog organa u skladu sa zakonom- navodi se u saopštenju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.