Žurić razriješen, Divanović član Odbora direktora Monte puta
Žurić i Divanović

Vlada razriješila nekoliko funkcionera na lični zahtjev

Žurić razriješen, Divanović član Odbora direktora Monte puta

U okviru kadrovskih pitanja Vlada Crne Gore je za izvršnog direktora „Monte put“ d.o.o. Podgorica, imenovala Jonuza Mujevića, dosadašnjig izvršnog direktor ovog društva, dok je za člana Odbora direktora „Monte put“ d.o.o. Podgorica imenovan Nikola Divanović umjesto Aleksandra Žurića koji je razriješen.

Osim toga, za direktora Poslovne jedinice za upravljanje projektom izgradnje autoputa Bar-Boljare, „Monte put“ d.o.o. Podgorica imenovan je Goran Vujović, dosadašnji direktor ove poslovne jedinice.

Vlada je donijela odluku da se za predsjednika Savjeta Javne ustanove Filmski centar Crne Gore imenuje producent Zoran Živković.

Za generalnu direktoricu Direktorata za kulturno-umjetničko stvaralaštvo u Ministarstvu kulture, postavljena je Dragica Milić, a za generalnu direktoricu Direktorata za kulturnu baštinu u Ministarstvu kulture Dobrila Vlahović, dosadašnje v.d. generalnih direktorica ovih direktorata.

Za direktora Zavoda za socijalnu i dječju zaštitu, imenovan je Drago Spaić, dosadašnji v.d. direktora ovog zavoda. Za generalnog direktora Direktorata za odnose sa vjerskim zajednicama u Ministarstvu za ljudska i manjinska prava, postavljen je Ismet Latić, dosadašnji v.d. generalnog direktora ovog direktorata.

Vlada je dala saglasnost da se za glavnu tržišnu inspektorku u Upravi za inspekcijske poslove – Sektoru za zaštitu tržišta i ekonomije, igre na sreću i javne nabavke – Odsjeku za tržišnu inspekciju, postavi Marina Radulović.

Imenovana je Komisija za implementaciju i monitoring Programske linije za podsticaj proizvodnih procesa za 2020. godinu u sastavu: Ljiljana Belada, Ministarstvo ekonomije, predsjednica; Ivana Zečević, Ministarstvo ekonomije, članica, Marko Lubarda, Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja, član i Marko Backović, Ministarstvo ekonomije, sekretar.

"Na lični zahtjev razriješeni su dužnosti savjetnik potpredsjednika Vlade za regionalni razvoj Amer Nokić i državni sekretari: u Ministarstvu odbrane Slobodan Filipović, Ministarstvu održivog razvoja i turizma Dragana Čenić, Ministarstvu javne uprave Goran Jovetić, Ministarstvu poljoprivrede i ruralnog razvoja Đuro Žugić i Ministarstvu ekonomije Nikola Vujović i Milan Srzentić", saopšteno je iz Vlade.

vesnamiranovic

Miranović

Donijeta su rješenja o prestanku mandata na lični zahtjev: prof. dr Vesni Miranović, generalnoj direktorici Direktorata za kontrolu kvaliteta zdravstvene zaštite i razvoj ljudskih resursa u zdravstvu u Ministarstvu zdravlja; dr Miru Kneževiću, generalnom direktoru Direktorata za javno zdravlje i programsku zdravstvenu zaštitu u Ministarstvu zdravlja; Draganu Darmanoviću (sa 2. novembrom), generalnom direktoru Direktorata državnog trezora u Ministarstvu finansija; Marku Raduloviću, generalnom direktoru Direktorata za energetiku i energetsku efikasnost u Ministarstvu ekonomije; Ratki Strugar, generalnoj direktorici Direktorata za elektronske komunikacije, poštansku djelatnost i radio - spektar u Ministarstvu ekonomije i dr Safetu Koraću, generalnom direktoru Direktorata za strateško-razvojne poslove u Ministarstvu unutrašnjih poslova.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.