Helikopter
Ilustracija

Helikopter "Bell" stiže u Crnu Goru u utorak

Helikopter "bell 505" koji je u Crnu Goru trebalo da stigne krajem jula, stići će na podgorički aerodrom u utorak, saznaje Pobjeda. Prema saznanjima tog lista, kašnjenja su uslijedila zbog administrativnih procedura, koje je usporio korona virus.

Ministarstvo je potpisalo sporazum sa Kanadskom komercijalnom kompanijom "CCC" o nabavci dva modela ,,bell 505 jet ranger X“, od kojih se jedan očekuje u utorak, a drugi početkom sljedeće godine.

Helikopter je opremljen najnovijom tehnologijom, dizajniran da bude siguran i lak za letjenje, sa brzinom od 232 km/h i sa nosivošću od 680 kg. Dizajn u prvi plan stavlja sigurnost, performanse i pristupačnost, spajajući provjerene sisteme sa naprednom tehnologijom i elegantnim, modernim izgledom. Vazduhoplov uključuje visokotehnološki kokpit i prilagodljiv dizajn kabine, što ga čini izuzetno troškovno konkurentnim i sposobnim za sve izazove.

"Posebno su pogodni za obuku pilota, a značajno je to što će unaprijediti djelovanje Vojske Crne Gore, posebno u okviru treće misije, koja se odnosi na pomoć stanovništvu",naveli su iz resora odbrane.

Ministarstvo je 2018. godine potpisalo ugovor o nabavci tri višenamjenska helikoptera iste kompanije, model ,,412 EP“ i ,,412EPI“, za koje je Vlada namijenila 30 miliona eura. Na obuku pilota za ,,bell“ helikoptere, biće potrošeno još 150.000 eura.

"Ponosni smo što ćemo u našoj eksadrili imati novi ,,bell 505“, koji je opremljen sa najnovijom tehnologijom", kazao je pukovnik Nenad Pavlović iz Vazduhoplovnih snaga Crne Gore.

"Ovi helikopteri omogućiće našim pilotima da bolje obavljaju svoje dužnosti, posebno u okviru treće misije koja se odnosi na pomoć stanovništvu", dodao je on.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.