Papa Franja: Ogovaranje je gora kuga od koronavirusa, uzdržite se!
Papa Franja

Papa Franja: Ogovaranje je gora kuga od koronavirusa, uzdržite se!

Papa Franja zatražio je od vjernika da se uzdrže od ogovaranja, nazivajući takvo ponašanje gorom kugom od koronavirusa, prenosi Rojters.

"Molim vas, braćo i sestre, hajde da učinimo napor i ne ogovaramo. To je gora kuga od kovida", rekao je papa u redovnom nedjeljnom obraćanju vernicima kroz prozor na Trgu Svetog Petra.

"Đavo je veliki u ogovaranju. On stalno govori ružne stvari o drugima, jer je on lažov koji pokušava da podijeli Crkvu", dodao je poglavar Rimokatoličke crkve.

"Ako se dogodi nešto loše, ponudite tišinu i molitvu za brata ili sestru koji je učinio grešku, ali nikada ne ogovarajte", poručio je papa Franja.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.