Mijović Pljevljacima: DPS vam nije ispunio nijedno od obećanja sa prethodnih izbora neće ni ono što vam Đukanović sada obećava
Dejan Mijović

Mijović Pljevljacima: DPS vam nije ispunio nijedno od obećanja sa prethodnih izbora neće ni ono što vam Đukanović sada obećava

Siguran sam da građani Pljevalja nisu povjerovali Milu Đukanoviću, koji im se obratio u svojstvu predsjednika DPS-a a ne svih građana, da će država izvršiti rekonstrukciju postojeće Termelektrane i dograditi joj drugi blok, kazao je danas Dejan Mijović, kandidat za poslanika sa liste koalicije “Crno na bijelo”.

“Uvjeren sam u to ne samo zato što vam DPS nije ispunio nijedno od sličnih obećanja sa prethodnih izbora, već zato što vam danas u eri interneta niko više ne može prodati rog u vreći.  Znate veoma dobro da Crna Gora mora da slijedi politiku EU i Pariški klimatski sporazum koji nalažu da s, zbog ugroženosti planete, termolektrane moraju ubrzano zatvarati.  Znate, takođe, da su zbog ogromnih penala takvi projekti neisplativi i da Crna Gora za njih ne može dobiti zajmove od međunarodnih finansijskih institucija, bez čije podrške ih ne može realizovati”, poručio je Mijović Pljevljacima.

On je kazao da smo “svi u Crnoj Gori, pa i potpisnik ovih redova, bili nekad za gradnju termolektrana”.

“Najnovija saznanja, međutim, o surovoj opasnosti koja nam prijeti nalažu svima nama, a posebno odgovornim političarima, da se prilagodimo novoj stvarnosti i okrenemo obnovljivim izvorima energije. Milo Đukanović nije odgovoran političar jer vas uprkos svemu i dalje pokušava obmanuti, pa on i njegov DPS ne zaslužuju više vaše povjerenje, kao ni ostalih građana Crne Gore”, piše Mijović.

Kaže i da gdje god stanuje demokratija, predsjednici država i vlada daju neopozive ostavke kad ih suoče sa nepobitnim dokazima o korupciji, a one koji to ne učine tužilaštvo i sudstvo tih zemalja brzo privode pravdi. 

“Umjesto što daje nemušta saopštenja kojima prikrivaju korupciju na visokom nivou, Državno tužilaštvo Crne Gore, na čelu sa Ivicom Stankovićem i Milivojem Katnićem, bi u slučaju Možura, zbog kojeg će građanima Crne Gore računi za struju biti uvećani za 115 miliona eura, je bilo dužno pokrenuti hitan postupak da se oduzme imunitet Milu Đukanoviću, a on uhapsi, jer je najodgovorniji za tu neviđenu pljačku”, naglasio je Mijović.

Mijović ističe i da “pošto oni neće to uraditi, koalicija Crno na bijelo obećava da će se zajedno sa svim demokratskim snagama društva, pobrinuti da se to desi. 

“Razvrgnućemo taj koruptivni posao, a svu ostvarenu uštjedu, kao i 60 miliona eura dodijeljenih firmi predsjednikovog sina za lažnu rekonstrukciju termolektrane, usmjeriti u gradnju vjetrolektrana i druge razvojne projekte u Pljevljima i drugim krajevima Crne Gore. Da bismo u tome uspjeli, potrebno je samo da svi vi izvršite svoju građansku dužnost i glasate 30 avgusta za jedinu ispravnu ponudu koaliciju Crno na bijelo”, zaključio je Mijović.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.