Nrekić: U julu rebalans budžeta
Ulcinj, Ilustracija

Nrekić: U julu rebalans budžeta

Predsjednik opštine Ulcinj Ljoro Nrekić, kazao je da je budžet Ulcinja u prethodnom periodu oslobio, ali da će poseban akcenat staviti na njegovu stabilizaciju, te da vjeruje da finansijski problemi neće zaustaviti razvoj opštine.

On se nada i stabilizaciji pandemije, te otvaranju granica sa svim državama kako bi se spasila turistička sezona u ovom gradu.

"Skoro sedam mjeseci u blokadi i s obzirom da smo platili iznos od 7 miliona to je budzet i ako nam je Vlada pomogla sa tri i po miliona ipak smo 3 i po miliona dali iz našeg priliva iz našeg budzeta", rekao je Nrekić u intervjuu za Novu M.

Upitan kakva je finansijska situacija u opštini, Nrekić odgovara da je finansijsko stanje loše.

"Mi smo od kad sam ja na vlasti u lošem stanju i u stanju konsolidacije počeli smo da konsolidujemo finansije međutim i blokada nas je spriječila i ova pandemija tako da smo u vrlo vrlo teškom stanju. A kako je epidemija korona virusa ostavila tragove u ekonomiji opštine, pripremili su set mjera kako bi pomogli ugostiteljima da se izbore sa krizom", naveo je on.

Nrekić ističe da su predviđene mjere koje su preduzeli prema građanima i privrednicima negdje oko milion i 250 hiljada eura po svim stavkama koje je dao za ublažavanje ekonomije odnosno pandemije koronavirusa...

Nrekic kao spas ulcinjskog turizma vidi u otvaranju granica sa svim drzavama, ali ističe da ce striktno pratiti odluke NKT-a i Instituta za javno zdravlje.

"Biće 50 odsto manje, možda i 60, možda će biti sezona 40 odsto, međutim ne zavisi od CG jer je država uradila sve, prvo zastitu građana, i onda otvaranje granica, a situacija oko korone je loša u državama u okruženju", rekao je on.

Prema njegovim riječima Opštinu Ulcinj u narednom periodu očekuje realizacija mnogobrojnih projekata, koji će dodatno oživjeti ovo turističko mjesto, ali i unaprijediti uslove života u najjužnijoj crnogorskoj opštini.  Dodajući da je jedan od najvaznijih projekata izgradnja kanalizacije.

"Taj projekat ide, izvodjač je prije korone ušao na teren ali smo stali za vrijeme virusa, ali očekujem da će se od septembra nastaviti sa radom i da će se u roku od godinu dana  završiti taj projekat vrijedan 3 i po miliona", istakao je on.

Nrekić je uvjeren da će opština, iako u teškoj godini, nastaviti započete poslove i projekte kako bi Ulcinj bio razvijeniji i savremeniji turistički grad, u kojem će njegovi stanovnici živjeti bolje.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.