SZO suspendovala testiranje hidroksihlorokina, Tramp preventivno uzimao lijek
Tedros Adanom Gebrejesus

SZO suspendovala testiranje hidroksihlorokina, Tramp preventivno uzimao lijek

Svjetska zdravstvena organizacija (SZO) suspendovala je iz bezbjednosnih razloga testiranje lijeka za malariju hidroksihlorokina za pacijente oboljele od virusa korona, rekao je generalni direktor SZO Tedros Adanom Gebrejesus.

Američki predsjednik Donald Tramp i drugi zvaničnici pominjali su hidroksihlorokin kao mogući lijek protiv virusa korona, prenosi Srna.

Tramp je naveo da preventivno uzima lijek.

"Izvršna grupa sprovela je privremenu pauzu za upotrebu hidroksiklorokina dok se ne pregledaju bezbjednosni podaci", naveo je Gebrejesus.

Ranija preporuka SZO bila je da se hidroksihlorkin ne koristi za sprečavanje virusa korona, sem kao dio kliničkog testiranja.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.