Foto:Screenshot

"Crna Gora bila i ostala prelijepa, još da smo mi zeru bolji..." (VIDEO)

"Dođite u Crnu Goru" jedan je od prvih promotivnih filmova Turističkog saveza Crne Gore iz 1960. godine.

Autori filma su reditelj Branislav Bastać i pisac Sreten Asanović, a glavna protagonistkinja zanimljive priče bila je djevojčica Ljiljana Bajić.

Film je objavilo Ministarstvo kulture Crne Gore u sklpu kampanje Živimo kulturu #ostanidoma, sa ciljem da građanima Crne Gore, u danima socijalno izolovanog funkcionisanja, ponudi kulturne i umjetničke sadržaje onim kanalima komunikacije koji su dostupni iz kuće.

"Kada pođeš prema jugu dijete svrati i u Crnu Goru, malo je dalje od zemlje Srbije, a bliže od mora Jadranskog. Tamo su planine tako visoke da dopiru do samog neba, najviša je Durmitor planina. Na njoj je i mali Jovo ”.

Kajmak od dva prsta, voda drugačija, kolašinske šume neprohodne, tišina Biogradskog jezera, most na Tari, kanjon Morače, Manastir Morača, Titograd glavni grad planinske zemlje koji leži u ravnici, hotel Crne Gore, Skadarsko jezero i skeledžija Garo, Rijeka Crnojevića, Cetinje, narodno oro, Njegoš i tako dalje nabrajaju se crnogorski ponosi i osobenosti nekada i sada...

Film je oduševio internet a pored brojni pozitivnih komentara izdvojio se i ovaj:  "Crna Gora - bila i ostala prelijepa. Još da smo mi, njeni gradjani, zeru bolji - đe bi nam bio kraj".

Pogledajte: 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.