SZO o Trampovoj izjavi: Uvjereni smo da koronavirus ima prirodno porijeklo
ilustracija

SZO o Trampovoj izjavi: Uvjereni smo da koronavirus ima prirodno porijeklo

Direktor Svjetske zdravstvene organizacije (SZO) za vanredne situacije Majkl Rajan ponovio je da ta ustanova vjeruje da novi korona virus ima prirodno porijeklo.

Rajan je na taj način odgovorio na izjavu predsjednika SAD Donalda Trampa da je video informaciju da je korona virus možda nastao na institutu za virologiju u kineskm gradu Vuhanu.

Rekao je da su timovi SZO slušali "iznova i iznova" mnoge naučnike koji su istraživali sekvence gena i korona virus i da su "uvjereni da ima prirodno porijeklo".

Tramp je juče kazao da je uvjeren da korona virus potiče s institutu za virologiju u Vuhanu, a potom je ponovo kritikovao odgovor SZO u ranoj fazi epidemije.

Većina naučnika vjeruje da se novi korona virus pojavio krajem 2019. na pijaci u Vuhanu na kojoj su prodavane razne egzotične životinje i da je prešao na ljude sa neke od njih.

Odbor SZO za epidemiju korona virusa preporučio je danas da se ona i dalje smatra globalnom zdravstvenom pretnjom, što je najviši nivo upozorenja.

Zaraza korona virusom potvrđena je širom svijeta kod više od 3.380.000 ljudi, od kojih je umrlo više od 238.000.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.