Radovi na Rimskom trgu se privode kraju, najavljeno još radova (FOTO)
Foto: PG Biro

Glavni grad stvara lješi ambient za život

Radovi na Rimskom trgu se privode kraju, najavljeno još radova (FOTO)

Radovi na obogaćivanju Rimskog trga novim zelenilom privode se kraju, a radi se o projektu koji Glavni grad, odnosno gradsko preduzeće Zelenilo realizuje većim dijelom iz donacije kompanije Jugopetrol AD, koja je gradu za ove namjene opredijelila novčana sredstva u iznosu 28.000 eura.

U saopštenju Glavnog grada navodi se da je donacijom obuhvaćena nabavka kamfor drveća i izrada žardinjera, kao i to da se realizuju i dodatni radovi koji podrazumijevaju popravku ploča i oštećenja na Rimskom trgu, kao i uklanajnje grafita, a u narednom periodu će se, nakon rekonstrukcije centralne fontane, razmotriti i mogućnosti ponovnog stavljanja u funkciju bočnih fontana, ili neki neki drugi način njihove revitalizacije.

podgorica3

Foto: PG Biro

"Radi se o tehnički veoma zahtjevnom projektu, budući da se radovi izvode iznad podzemne garaže, pa je samoj realizaciji projekta prethodilo niz koraka koji su podrazumijevali ispitivanje i procjenu statike konstrukcije. Nakon svih sprovedenih pripremnih koraka, izabrane su lake žardinjere, specijalni supstrat za krovne kosntrukcije, kao i sistem navodnjavanja i drenaže za ispust viška vlage u svakoj žardinjeri", poručili su iz Glavnog grada.

podgorica5

Foto: PG Biro

Oni su najavili da da će u narednom periodu ekipa gradskog preduzeća Zelenilo formirati cvjećnjake po obodima fontana.

U Glavnom gradu su objasnili da je ovo još jedan dokaz da Podgorica sa partnerima radi na razvoju i uljepšavanju grada, i stvaranju ljepšeg ambijenta za život svih građana Podgorice.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.