Zaglavljeni u Izraelu od početka pandemije: Crnogorski državljani se danas vraćaju kući
Ilustracija

Operativni štab organizovao let

Zaglavljeni u Izraelu od početka pandemije: Crnogorski državljani se danas vraćaju kući

Operativni štab organizovaće danas let za crnogorske državljane koji su zbog koronavirusa ostali zaglavljeni u glavnom gradu Izraela, Tel Avivu, saznaje Pobjeda.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova su potvrdili ovu informaciju, ali nijesu konkretno odgovorili koliko putnika će da dođe iz te zemlje.

"Nemamo još tu preciznu informaciju", rekli su oni Pobjedi.

Ono što je sigurno jeste da 12 putnika, željno iščekuje let kojim će iz Tel Aviva danas da krenu u 15:15 sati.

Rekli su da su neizmjerno zahvalni državi na ovom gestu, podsjećajući da su nedavno došli u Izrael da rade, ali da su zapali u nemilu situaciju čim se počeo širiti koronavirus. Poslodavci su usljed krize prestali da im isplaćuju plate, pa su ostali bez novca.

Pogođeni nemaštinom, čak su i gladovali.

"Nijesu nas isplatili, već su nam odbili novac za smještaj, takse, zdravstvo, ali nema plate. Bilo nam je jako teško, jer su nas ostavili bez centa, a ništa nijesu na to rekli, nego smo morali da se snalazimo", kažu oni.

Čekajući odgovor od crnogorske Vlade da li će organizovati avion po njih, morile su ih, kako kažu, i misli da će možda biti deportovati.

"Užasne misli smo imali. Nijesmo htjeli da razvijamo taj scenario, kako bi sve to izgledalo. Plašili smo se, jer su zbog situacije otkazani svi letovi. Nije bilo lako, ali uspjeli smo da savladamo sve prepreke i jedva čekamo da se vratimo kući. Zaboravićemo na ova ružna dešavanja", kažu oni.

Važno je, poručuju, da se sve na kraju dobro završilo.

Početkom marta grupa crnogorskih državljana požalila se Pobjedi da su ostali „zarobljeni“ u Izraelu i da gladuju, jer su ostali bez novca. Tada su iz Operativnog štaba za organizaciju povratka naših državljana iz inostranstva poručili da su informisani o ovj situaciji i da su u komunikaciji sa njima, te da traže nacin da im pomognu.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.