FLUID - regionalana nagrada za mlade dizajnere

FLUID - regionalana nagrada za mlade dizajnere

FLUID dizajn forum i NVU FLUX raspisali su regionalni konkurs za mlade dizajnere – FLUID – Regional Poster Award for Young Designers.

Kako se navodi u saopštenju, pravo učešća imaju mladi (do 35 godina) grafički dizajneri, kao i studenti dizajna i arhitekture, vizuelni umjetnici, fotografi, arhitekte… iz regiona (Crna Gora, Slovenija, Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Srbija, Kosovo, Sjeverna Makedonija, Albanija).

Autorima prva tri selektirana plakata biće ponuđeno da u okviru FLUID dizajn foruma #09/2021 realizuju zajedničku izložbu plakata ili prezentaciju.

Cilj konkursa je da potakne mlade autore iz regona da se bave aktuelnim angažovanim temama i kroz plakatsku formu izraze svoj stav.

Jedan od ciljeva FLUX-a je podizanje društvene svijesti o ulozi dizajna u javnoj politici, kao i podizanje svijesti i razvoju kulture društveno-odgovornog dizajna.

Rok za prijavu je 5. maj 2020. 

Prijava na http://www.fluid-forum.me/više detalja u prilogu,
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.