Tramp: Moguće uvođenje karantina u Njujorku
Tramp, foto: Rojters

Zbog pandemije koronavirusa

Tramp: Moguće uvođenje karantina u Njujorku

Američki predsjednik Donald Tramp pomenuo je danas mogućnost da država Njujork bude stavljena u karantin zbog pandemije koronavirusa, ali nije naveo detalje ni kakve tačne mjere podrazumijeva pod karantinom.

"Voljeli bismo da Njujork bude u karantinu jer je to vruća tačka", rekao je Tramp i dodao da razmatra eventualnu izolaciju Njujorka, Nju Džersija i dijelova Konektikata.

"Svrha je da se ograniči kretanje. Na Floridi imaju problema jer mnogi Njujorčani bježe na jug, a to ne želimo", rakao je Tramp, prenose Agencije.

On je naglasio da bi to bila kratkoročna mjera i dodao da "veoma dobro komunicira" s guvernerom Njujorka Endrjuom Kuomom.

Guverner Njujorka, međutim, koji je intervjuisan nakon što je danas razgovarao sa Trampom, rekao je da to pitanje uopšte nije pomenuto tokom razgovora.

"Ne znam ni šta bi to značilo. Ne znam ni kako bi to moglo da se sprovede sa pravne tačke gledišta", dodao je Kuomo.

Njujork je postao epicentar epidemije korona virusa koja trenutno pogađa SAD.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.