Evakuisano 20 osoba na putu Novi Pazar-Sjenica, među njima i djeca, jedna osoba preminula
Foto: Screenshot

Sniježni nanosi i neprohodni putevi

Evakuisano 20 osoba na putu Novi Pazar-Sjenica, među njima i djeca, jedna osoba preminula

Tokom protekle noći, na putu Novi Pazar – Sjenica, pripadnici Vatrogasno-spasilačke jedinice Novi Pazar evakuisali su 20 osoba iz zavijanih automobila, među kojima je bilo petoro djece, a pretragom terena pronađeno je beživotno tijelo starijeg muškarca u jednom zavijanom automobilu, saopštio je MUP Srbije.

U mjestu Zarožje kod Bajine Bašte, vatrogasci-spasioci su intervenisali prilikom oslobađanja vozila iz sniježnih nanosa, dok su na Ignjevači u Mokroj Gori evakusiali petoro djece iz zavijanog autobusa, navedeno je u saopštenju,prenosi Beta. 

Kako javlja agencija Beta, iz automobila koji je posle više sati ostao bez goriva, zavejanom na putu Duga Poljana - Sjenica, spasena je majka sa četvoro djece, a prema prvim informacijama, njihovo zdravstveno stanje je dobro.

Rano jutros, u automobili Lada Niva, u reonu sela Sušica nadomak Sjenice, pronađeno je beživotno tijelo starijeg muškarca. Još nije poznat uzrok smrti.

U mjestu Varda kod Kosjerića, vatrogasci-spasioci su evakuisali osam osoba iz zavijanih područja i oslobodili pet vozila iz sniježnih nanosa.

Zbog sniježnih nanosa i neprohodnih puteva, na teritoriji opštine Crna Trava proglašena je vanredna situacija.

Nakon gotovo 15 sati, snijeg je na Pešterskoj visoravni jutros prestao da pada, a smirio se i vjetar koji je pravio ogromne probleme i otežavao rad na čišćenju puteva.

Nadležni najavljuju da su ekipe od jutros na terenu i da povoljne vremenske prilike koriste da očiste prioritetne putne pravce.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.