Ovo obavezno uradite prije nego što po mrazu upalite auto
Foto: Ilustracija

Ovo obavezno uradite prije nego što po mrazu upalite auto

Kada dođe zima i temperature padnu ispod nule, svi se trudimo da ne provodimo mnogo vremena po mrazu, već da se što prie nađemo u toplom. To je slučaj i sa macama i ponekom kucom.

Mačke se često noću kriju ispod automobila, pa se čak zavlače i ispod motora i u prostor ispod haube da bi prespavale na toplijem. To ih izlaže velikoj opasnosti da budu zgažene ili povrijeđene, kada motor počne da "vergla".

Zbog toga je veoma važno da, prije nego što pokrenete auto, podignete haubu i pogledate da li imate nezvane goste ili da, prije nego što krenete pritisnete sirenu i sačekate par sekundi da bi mace pobjegle dalje.

Mislite na bezbjednost napuštenih životinja prije nego što pokrenete automobil, jer one nisu krive što su prinuđene da se snalaze da bi preživjele zimske uslove na ulici.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.