Mjesto na kom su se bubuljice pojavile otkriva šta vam fali u organizmu
Foto: Ilustracija

Mjesto na kom su se bubuljice pojavile otkriva šta vam fali u organizmu

Fizički izgled je pokazatelj unutrašnjeg stanja u našem organizmu, stoga bubuljice jasno mogu da pokažu koji organi nisu zdravi i na koje bolesti one mogu ukazivaju.

Mjesta na kojima se vaše akne pojavljuju mogu vam pomoći da analizirate i razmislite što jedete, kako živite i koji faktori utiču na vaše zdravlje. To vam može pomoći da sami sebi olakšate i pomognete da budete zdraviji.

Bubuljice na licu mogu da nastanu usljed nedostatka cinka u organizmu, a to ćete nadoknaditi unošenjem mliječnih proizvoda i plodova mora.

Bubuljice na bradi mogu da ukažu na problem sa jajnicima, kao i na hormonski disbalans. Savjetuje se da za vrijeme “onih dana” u mjesecu njegujete kožu maskama za čišćenje lica ili parenje nad kamilicom, jer se bubuljice u tom period najviše i stvaraju.

One koje se pojavljuju na obrazima, signaliziraju problem sa plućima, a uzrok mogu biti alergije ili zagađenost vazduha.

Ako imate problem sa crijevima, znaćete zahvaljujući bubuljicama na čelu. Najčešće je riječ o lijenim crijevima, zbog čega zdravom ishranom i unošenjem što više tečnosti možete podstaći crijeva da redovno vare hranu koju ste unijeli.

Bubuljice na vrhu nosa ukazuju na problem sa visokim pritiskom i radom srca. Jedite namirnice koje smanjuju pritisak (neizostavan bijeli luk) i posvetite se fizičkoj aktivnosti (lagana šetnja, joga).

Međutim, postoje istraživanja koja pokazuju na relaciju depresije i pojave bubuljica. Osobe koje imaju problema sa aknama, gubitkom kose i teškim oblicima psorijaze, najčešće pate od depresije.

Mjesta na kojima se pojavljuju bubuljice tretirajte eteričnim uljima i kremama. Nemojte jesti vruća jela i unosite tečnost za vrijeme obroka. Izbjegavajte crnu i bijelu kafu, tijesto, šečer, alkohol i jako začinjena jela.

U dnevnu ishranu unesite paradajz, grožđe, pivski kvasac, artičoke, crni luk, limun i neprerađene žitarice, piše 24sata.hr.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.