Hapšenje lokalnog rukovodstva: Uhapšen predsjednik opštine Požega i opštinski funkcioneri
Foto:Screenshot/MUP RS

Plaćali nezavršene radove, namještali poslove

Hapšenje lokalnog rukovodstva: Uhapšen predsjednik opštine Požega i opštinski funkcioneri

Pripadnici MUP-a Srbije uhapsili su opštinsko rukovodstvo u Požegi zbog zloupotrebe službenog položaja.

Uhapšeni su predsjednik opštine Milan Božić (1957), predsjednica skupštine opštine Zorica Mitrović (1970) i njen suprug Milinko Mitrović, kao i načelnik opštinske uprave Velimir Maksić (1970) zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično djelo zloupotreba službenog položaja.

Takođe, uhapšen je i Vladimir Gavrilović (1970) odgovorno lice Agencije za procjenu nekretnina "Gorski Ivanjica", zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično djelo zloupotreba u vezi sa javnom nabavkom i produženo krivično djelo falsifikovanje isprave, prenijela je Radio televizija Srbije.

Sumnja se da su Božić, Mitrovićeva i Maksić u periodu od 2017. do 2018. godine u četiri postupka nabavki naručioca Opštinske uprave Požega, odobrili plaćanje po računima izdatim od strane izvođača posla, iako navedene usluge i radovi nisu bili izvršeni u trenutku plaćanja, a postupci predmetnih nabavki nisu sprovedeni u skladu sa zakonom.

Na ovaj način su preduzetničkoj radnji "Gorski" pribavili korist od 1.360.000 dinara, a Opštinskoj upravi opštine Požega pričinili štetu u tom iznosu.

Takođe, osumnjičena Zorica Mitrović je prilikom izvođenja molerskih radova za opštinu Požega, od izvođača radova u više navrata nakon izvršenog plaćanja zatražila i preuzela novac u ukupnom iznosu od 200.000 dinara, čime je sebi pribavila imovinsku korist u navedenom iznosu.

Osumnjičeni Vladimir Gavrilović je u postupku javne nabavke male vrijednosti naručioca Opštinske uprave opštine Požega, suprotno zakonu, dogovarao sa drugim ponuđačem i preduzeo protivpravne radnje u namjeri da posao bude dodijeljen preduzetničkoj radnji njegove supruge.

Kako se sumnja, on je izradio lažne isprave o prijemu projektno-tehničke dokumentacije u namjeri da ih upotrebi kao prave.

U ovoj akciji, prilikom pretresa stana osumnjičene Zorice Mitrović pronađeni su pištolj i lovačka puška koji, kako se sumnja pripadaju njenom suprugu Milinku Mitroviću za koje nema dozvolu.

Njemu je, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija određeno zadržavanje do 48 časova, nakon čega će biti priveden nadležnom tužilaštvu.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Kraljevu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.