Somalija: Oružani napad na zgradu Vlade, 5 mrtvih, među njima i zamjenik ministra
Foto:Anadolija

Somalija: Oružani napad na zgradu Vlade, 5 mrtvih, među njima i zamjenik ministra

Kapetan somalijske policije Mohamed Husein kazao je da je u napadu na zgradu Vlade u Mogadišu ubijeno najmanje pet ljudi, a među njima i zamjenik ministra rada.

Husein je pojasnio da je zamjenik ministra Sakar Ibrahim Abdala ubijen u njegovoj kancelariji u prizemlju zgrade ubrzo nakon što su naoružani napadači upali u zgradu, javlja Anadolija.

Petorica naoružanih napadača upali su u vladinu zgradu u glavnom gradu Somalije nakon samoubilačkog napada automobilom bombom na kapiji zgrade.

2019032323559846142910611Web

Foto:Anadolija 

Somalijske snage bezbjednosti, koje nastoje da preuzmu kontrolu nad zgradom, razmjenjuju vatru sa napadačima.

Teroristička organizacija Al-Šabab je preuzela odgovornost za napad, saopštivši da su njihovi borci u zgradi, koja se nalazi nedaleko od sjedišta somalijske obavještajne agencije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.