Đukanović obišao Hidrocentralu Itaipu, svjetsko graditeljsko čudo
Foto:Pres služba Predsjednika

Posjeta Paragvaju

Đukanović obišao Hidrocentralu Itaipu, svjetsko graditeljsko čudo

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović, koji boravi u zvaničnoj posjeti Paragvaju, obišao je prvog dana hidrocentralu Itaipu, u pratnji generalnog direktora, udaljenu nešto manje od sat vremena leta od Asunsiona.

Đukanović je do odredišta doputovao avionom koji mu je stavio na raspolaganje predsjednik Mario Abdo Benitez.

Iz kabineta crnogorskog predsjednika podsjećaju da Itaipu je proglašena za jedno od sedam svjetskih čuda kao moderni graditeljski poduhvat.

Itaipu2

Foto:Pres služba Predsjednika

"To je zajednički projekat Paragvaja i Brazila, na rijeci Parana, na samoj granici. Brana je duga oko 8 kilometara, a visoka oko 200 metara. Prije dvije godine HE Itaipu je proizvela preko 100 milijardi kwh, što predstavlja svjetski rekord.HE Itaipu zadovoljava oko 15% potreba Brazila, i u potpunosti sve potrebe Paragvaja, koji je i veliki izvoznik energije, koja je stoprocentno obnovljiva u ovoj zemlji", kaže se u saopštenju.

foto2

U razgovoru sa predsjednikom Đukanovićem domaćini su se interesovali u kojoj su fazi pripremljenosti projekti za proizvodnju hidroenergije u Crnoj Gori, o kojima su informisani u pripremi za ovaj susret.

Itaipu1

Foto:Pres služba Predsjednika

Đukanović danas završava dvodnevnu posjetu Paragvaju susretima s najvišim predstavnicima zakonodavne i sudske vlasti, kao i s predstavnicima Crnogorske zajednice.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.