Usvojen završni račun budžeta Bijelog Polja, suficit 389.157 eura
Foto: Opština Bijelo Polje

Evo koje su druge značajne odluke usvojene

Usvojen završni račun budžeta Bijelog Polja, suficit 389.157 eura

U nastavku 3. sjednice Skupštine opštine Bijelo Polje kojom je predsjedavao Abaz Dizdarević odbornici su usvojili svih 29 tačaka dnevnog reda. Usvojen je i Predlog Odluke o završnom računu budžeta Opštine Bijelo Polje za 2017.godinu, prema kojem su ukupni prihodi i primanja ostvareni u iznosu od 10.842.456 eura, rashodi 10.453.299 eura, a budžetski suficit je 389.157 eura.

Predsjednik Opštine Petar Smolović učestvujući u raspravi istakao je da je nezavisni revizorski Tim dao mišljenje da je ovaj izuzezno značajan dokument u skladu sa zakonom.

Na današnjem zasijedanju je data saglasnost na Odluku Predsjednika Opštine da se za glavnog administratora imenuje Marina Petrić diplomirana pravnica, koja je i do sada obavljala ovu funkciju.

Usvojeni su i Predlozi odluka o prestanku mandata direktora JU Centar za sport i rekreaciju, za vršioca dužnosti direktora ove ustanove imenovan je Marko Maslovarić, a data je i saglasnost na odluku Odbora direktora DOO Parking servis Bijelo Polje da se za vršioca dužnosti imenuje Ismar Ćorović, navodi se u saopštenju Opštine.

Odbornici su usvojili i Predlog Odluke o donošenju Strateškog plana razvoja sporta opštine Bijelo Polje za period 2018-2021. kojim su utvrđene organizacione mjere, kao i ciljevi i prioriteti razvoja sporta u bjelopoljskoj opštini.

skupstina111218

Foto: Opština Bijelo Polje

Na današnjoj sjednici Skupštine Opštine izabran je Savjet za saradnju lokalne samouprave sa nevladinim organizacijama na čijem čelu je predsjednik Abaz Dizdarević, a članovi su Ivana Šćekić, Lazar Radović, Almina Zejnilović (predstavnici Opštine), Lidija Guberinić, Tufo Pućurica i Željko Đukić (predstavnici nevladinih organizacija).

Lokalni parlament je izabrao i novi sastav Opštinske izborne komisije, tako je novi predsjednik OIK-a Duško Vojinović, za njegovog zamjenika izabran je Radenko Vujošević, za sekretara Edis Ćatović, Mehmed Salemović član, Enes Hadžajlić zamjenik člana, Hazbo Mustajbašić član, Alma Fetahović zamjenica člana, Gordana Femić, član, Dragana Konatar zamjenica člana, Sandra Bojović član i Ljubiša Jokić zamjenik člana.

Odbornici Skupštine Opštine su na današnjem zasijedanju izabrali i upravljačke organe lokalnih preduzeća i ustanova čiji je osnivač Opština Bijelo Polje.

"U Odbor direktora DOO „Komunalno-Lim“ Bijelo Polje imenovani su Tomislav Timotijević predsjednik i članovi Veljo Kovačević, Hazbo Mustajbašić, Sabahet Spahić i Senad Pačariz. Za predsjednika Odbora direktora DOO Vodovod „Bistrica“ Bijelo Polje imenovan je Džemal Ljušković, a za članove Veselin Pavićević, Admir Dizdarević, Kemal Omerović i Milija Minjević. Za predsjednika Upravnog odbora Javne ustanove Centar za djecu i mlade sa smetnjama u razvoju „Tisa“ imenovan je Alen Hasić, a za članove Vesna Raosavljević i Ismet Kadić, predstavnik roditelja korisnika usluga", saopšteno je iz Opštine.

Imenovan je i Žiri za dodjelu najvećeg opštinskog priznanja- Nagrade „3.januar“ za 2018. godinu, Abaz Dizdarević izabran je za predsjednika, a za članove Blaga Žurić, Radomir Perišić, Ismar Ćorović, Amer Smailović, Vaso Obradović i Bojana Furtula.

Žiri za dodjelu javnih priznanja za 2018. godinu radiće u sastavu: prof.dr Velimir Rakočević i članovi: prof.dr Milivoje Radović, prof.dr Rifat Alihodžić, Kemal Musić i Ranislav Popović.

Takođe, Skupština je danas usvojila i značajna dokumenta:  Predlog Lokalnog akcionog plana zaštite biodiverziteta Bijelog Polja 2018-2022.godina; Predlog Odluke o proglašenju biznis zona „Nedakusi“, „Cerovo“ „Vraneška dolina“, „Bistrička dolina“, „Rakonje-Ravna Rijeka“ i „Ribarevine-Poda“ otvorenim za ulaganje; Predlog Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o osnivanju biznis zona „Nedakusi“, „Cerovo“, „Vraneška dolina“, „Bistrička dolina“, „Rakonje-Ravna Rijeka“ i „Ribarevine-Poda“; Predlog Razvojnog plana biznis zona „Nedakusi“, „Cerovo“, „Vraneška dolina“, „Bistrička dolina“, „Rakonje-Ravna Rijeka“ i „Ribarevine-Poda“; Predlog Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o zaradama lokalnih službenika i namještenika; Predlog Odluke o izmjenama Odluke o određivanju dodatka na zaradu za obavljanje poslova na određenim radnim mjestima u Opštini Bijelo Polje; Predlog Odluke o naknadama za rad odbornika i drugih lica koja bira ili imenuje Skupština opštine; Predlog Odluke o organizovanju Javne ustove „Centar za podršku djeci i porodici“; Predlog Odluke o izmjenama Odluke o organizovanju Javne ustanove Centar za djecu i mlade sa smetnjama u razvoju „Tisa“; Predlog Odluke o obezbjeđenju dodatnih sredstava klubovima odbornika u Skupštini opštine Bijelo Polje za pokriće troškova kancelarijskog prostora; Predlog Odluke o žoglasa za davanje u zakup nepokretnosti; Predlog Odluke o stavljanju van snage Odluke o davanju saglasnosti za skidanje tereta otuđenja i opterećenja („Sl.list CG-opštinski propisi“ br. 28/15 od 10.08.2015.godine); Predlog Odluke o usvajanju Programa privremenih objekata na teritoriji opštine Bijelo Polje sa posebnim osvrtom na ski centar „Cmiljača“; Predlog Odluke o davanju saglasnosti na Odluku o izmjenama Statuta Javne ustanove Centar za djecu i mlade sa smetnjama u razvoju „Tisa“; Predlog Odluke o davanju saglasnosti na Odluku o izmjenama i dopunama Statuta Javne ustanove „Centar za podršku djeci i porodici“.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.