Serena će igrati na Australijan openu 2019.
Serena Vilijams

Serena će igrati na Australijan openu 2019.

Američka teniserka Serena Vilijams potvrdila je da će naredne godine učestvovati na prvom grend slem turniru u sezoni, Otvorenom prvenstvu Australije u Melburnu, saopštili su danas organizatori.

Nekadašnja prva teniserka svijeta je do sada sedam puta osvajala Australijan open, na kojem nije igrala ove godine. Ona će u januaru u Melburnu pokušati da osvoji 24. grend slem titulu i izjednači se sa Margaret Kort.

Vilijams (37) je prošle godine osvojila titulu na Australijan openu pobjedom u finalu protiv sestre Venus, a tada je bila trudna, u osmoj nedjelji. Ona se porodila u septembru 2017. godine, a od povratka na teren igrala je u finalu Vimbldona i Ju Es opena i oba puta je izgubila.

Poslednji meč ove godine igrala je u finalu na Flešing Medouzu, gdje je izgubila od Naomi Osake iz Japana, u meču koji je obilježio njen sukob sa sudijom Karlosom Ramosom.

Vilijams će tokom poslednje nedjelje u ovoj godini igrati na egzibicionom turniru u Abu Dabiju, a zatim će otići u Australiju, gdje će igrati na Hopman kupu, uoči Australijan opena.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.