Crna Gora 10. decembra otvara Poglavlje 27
ilustracija

Životna sredina i klimatske promjene

Crna Gora 10. decembra otvara Poglavlje 27

Ministar održivog razvoja i turizma Pavle Radulović najavio je da će Crna Gora otvoriti Poglavlje 27 na međuvladinoj konferenciji koja će se održati u Briselu 10. decembra ove godine.

"Ovo je značajan uspjeh za Crnu Goru i javno čestitam i zahvaljujem saradnicima. Takođe, zahvaljujem i našoj diplomatskoj mreži u EU kao i diplomatama zemalja Evropske Unije i Vladinoj pregovaračkoj strukturi. Ovo je veliki korak u pregovaračkom procesu, a zadovoljstvo mi je što otvaramo Poglavlje 27 u 27. godini od proglašenja Crne Gore ekološkom državom", istakao je Radulović, na pres konferenciji.

4711755319478372553314545160756505858801664n

Sa konferencije

Prema riječima ministra, troškovi za pomenuto poglavlje iznosiće 1,6 milijardi eura. 

"Ovo je uspjeh čitavog društva. Bila je ozbiljna borba i ovo je uspjeh koji smo zaslužili kao nikada do sada. Da smo uništili Taru ne bismo ovo danas radili", poručio je Radulović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.