Stipendije za deset studenata sa Cetinja
Foto: Ilustracija

Stipendije za deset studenata sa Cetinja

Komisija za dodjelu stipendija Prijestonice Cetinje donijela je odliku o dodjeli deset stipendija studentima primijenjenih osnovnih i akademskih osnovnih studija.

Stipendije su dodijeljene studentima sa Cetinja koji su najbolji na drugoj i narednim godinama studija, koji su položili ispite iz prethodne godine studija u visini od najmanje 90 odsto ECTS i postigli uspjeh najmanje 9, saopštili su iz Prijestonice Cetinje.

Kako su kazali, na konkurs za dodjelu stipendija prijavilo se 18 kandidata, od kojih je 11 ispunjavalo, a sedam nije ispunjavalo uslove propisane konkursom.

"Na osnovu toga, Komisija je odlučila da stipendije dodijeli Jovani Mirković, studentkinji druge godine Fakulteta za državne i evropske studije u Podgorici sa prosječnom ocjenom 10, Milanu Raičeviću, studentu četvrte Ekonomskog fakulteta Univerziteta Crne Gore, sa prosječnom ocjenom 9,88, Kristini Donski, studentkinji treće godine Fakulteta za crnogorski jezik i književnost Cetinje, sa prosječnom ocjenom 9,75, Sanji Pejović, studentkinji treće godine Fakulteta političkih nauka Univerziteta Crne Gore, a prosječnom ocjenom 9,73, Ivani Gazivoda, studentkinji druge godine Ekonomskog fakulteta UCG, sa prosječnom ocjenom 9,65", saopštavaju iz Prijestonice.

Kako su kazali, stipendije će dobiti i Žana Pejaković, studentkinja druge godine Filološkog fakulteta u Nikšiću UCG, sa prosječnom ocjenom 9,63, Nikolina Belada, studentkinja druge godine Fakulteta za državne i evropske studije u Podgorici, sa prosječnom osjenom 9,6, Iva Vujović, studentkinja treće godine Fakulteta za crnogorski jezik i književnost Cetinje, sa prosječnom ocjenom 9,58, Mišo Martinović, student druge godine Fakulteta umjetnosti Univeziteta Donja Gorica, sa prosječnom ocjenom 9,5 i Zorana Vučinić, studentkinja druge godine Prirodno-matematičkog fakulteta na Univerzitetu Novi Sad, sa prosječnom 9,5.

Stipendija se dodjeljuje za jednu studijsku godinu i isplaćivaće se mjesečno, za deset mjeseci studijske godine, bez obaveze vraćanja.

Odluka o dodjeli stipendija za studijsku 2018/2019. godinu u Prijestonici Cetinje nalazi se na sljedećem linku: https://bit.ly/2Ql4ovC

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.