Bečić: More je bilo, jeste i biće uvijek crnogorsko
Aleksa Bečić

Bečić: More je bilo, jeste i biće uvijek crnogorsko

Poruke koje su sinoć otišle u etar iz Budve povodom obilježavanja stotinu godina od oslobođenja Boke, danas nailaze na oštre osude većine partija. U vladajućoj koliciji, ali i SDP-u, smatraju da je takav odnos prema sopstvenoj državi, sraman, nezapamćen i nečuven.

Istoričar Aleksandar Raković je sinoć pozvao na ujedinjenje "srpskih zemalja" i "oslobođenje srpskog mora"; protojerej SPC za Boku kotorsku, Momčilo Krivokapić, poručio je da su "prošli svi pokupatori, pa će proći i ovi", dok je istoričar Čedomir Antić srpskom narodu u Crnoj Gori poručio da imaju prava da se pobune i "izbore ravnopravnost sa drugim narodima".

"Jedan dio onih poruka koje sam čuo na skupu koji je održan sinoć u Budvi, najblaže rečeno izaziva sažaljenje ozbiljnih ljudi, kolika je njihova retrogradnost i promašenost. Možda najbolje bilo da se to samo prećuti, jer gotovo da je sramota što se to dešava u našoj državi", smatra predsjednik Skupštine, Ivan Brajović.

“Izuzev  govornika koji su se obratili putem video linka iz Beograda, svi ostali su bili iz Crne Gore, i na takav način govoriti o priželjkivanju nestanka sopstvene države, može se okarakterisati samo sramnim”, ocijenio je poslanik DPS-a Miloš Nikolić.

Predsjednik SDP-a, Ranko Krivokapić, kazao je da jedna "promašena i gubitnička politika, koja je sukobila prvo srpski narod sa čitavim svijetom, uvela ga u sankcije, izgubla četiri rata i Kosovo", nije ozbiljna prijetnja Crnoj Gori, ali jeste ozbiljna prijetnja srpskom narodu u Crnoj Gori i regionu.

Burne reakcije izazvalo je i prisustvo dvojice visokih funkcionera Demokratske Crne Gore – prvog čovjeka Budve Dragana Krapovića i poslanika Mijomira Pejovića. 

“Sa nama možete da pričate o budućnosti, sa DF-om i DPS-om pričajte o prošlosti. More je bilo, more jeste i more će biti uvijek crnogorsko”, odgovor je lidera Demokrata, Alekse Bečića, na cijeli događaj.

Vijesti

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.